Sportmassage

Sportmassage

Verlichting

Door sport, overbelasting, stress of bijvoorbeeld een verkeerde houding kan een disbalans in spieren en pezen optreden. Dit uit zich in vermoeidheid, stijve spieren of spierknopen en soms is er sprake van pijn. Een sportmassage kan dan verlichting geven.

Bent u toe aan een stevige, doelgerichte sportmassage? Maak dan een afspraak.
Ik geef mijn massages in het mooie pand van Home of Zen in Arnhem Noord.

Verbeterde doorbloeding

Een sportmassage heeft als doel de spieren in goede conditie te houden en te krijgen en blessures te voorkomen. De massage voelt stevig aan. Verklevingen in het spierweefsel en spierknopen worden opgespoord en door speciale handgrepen los gemaakt. Ik maak hierbij veel gebruik van petrissages (knedingen) en fricties welke een diepgaande werking hebben. De massage zorgt voor een verbeterde doorbloeding, waardoor de stofwisselingsprocessen beter verlopen. Een grotere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen treedt op. Tegelijkertijd bevordert de massage een grotere afvoer van afvalstoffen uit het weefsel waardoor spanning, pijn en vermoeidheidsverschijnselen worden verminderd. Bij eventuele spierpijn wordt de duur daarvan aanzienlijk verminderd.

Voorafgaande aan de massage wordt besproken of er eventuele klachten zijn. Is dit het geval, dan kan door middel van inspectie en functietesten worden onderzocht waar zich een disbalans bevindt. De massage wordt hierop afgestemd.

Dagelijkse activiteiten

Een sportmassage is niet alleen voor sporters bedoeld. Ook dagelijkse activiteiten belasten ons lichaam. De herstel bevorderende werking van een sportmassage is voor iedereen een weldaad voor het lichaam.

Sportmassage is geschikt voor de behandeling van stijve spieren en spierknopen, voor het losmaken van spieren. Is er sprake van een blessure dan moet worden doorverwezen naar een arts of fysiotherapeut voor verdere behandeling.

Contra-indicaties

Een sportmassage is goed voor het lichaam en de meeste mensen kunnen zonder probleem gemasseerd worden. Soms zijn er echter situaties waarbij beter niet gemasseerd kan worden, of waarbij de massage moet worden aangepast. Dit zijn contra-indicaties. Meer informatie hierover vindt u op pagina: contra-indicaties.

Raadpleeg bij twijfel altijd uw huisarts of als daar sprake van is, uw behandelend arts.
Iedere massage valt onder uw eigen verantwoordelijkheid en geschiedt altijd op eigen risico.

Puur-massage Arnhem is aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Sport- en Wellnessmassage

Volg ons op social media:

Kvk: 75794586
BTW-nummer: NL002851576B52
E-mail: info@puur-massage-arnhem.nl

Puur massage Arnhem
Sport & Ontspanningsmassage